TÜP BEBEK ÜCRETİ NE KADAR?
Tüp bebek yaptıracak olan herkesin merak ettiği konulardan biri de bu işin kendilerine ne kadara mal olacağıdır. Fiyatları belirtmeden birkaç ayrıntının bilinmesinde fayda vardır: Öncelikle kullanılan ilaç miktarı her kadında farklı olabilmektedir. İleri yaşlarda ve/veya yumurtalık rezervi kötü olan kadınlar daha çok miktarda ilaca ihtiyaç duyarken, genç ve rezervi iyi hastalar daha az miktarda ilaç kullanmaktadırlar, bu da ilaç fiyatını doğal olarak değiştirmektedir. Genç bir hastada ilaç fiyatı 2500-300 TL arası değişirken, ileri yaş ve/veya rezervi kötü bir kadında 5000 TL ye ulaşabilmektedir. Bu ortalama bir rakamdır, baz durumlarda tercih ettiğimiz “mini-ivf” veya “iki –aşamalı stimulasyon” protokollerinde ilaç sarfiyatı 800-1000 TL lere kadar düşebilmektedir.
Dondurulmuş embryo transferinde ilaç maliyeti 300-400 Tl civarında olmaktadır.
Tedaviniz sırasında size bir reçete yazıyoruz ve ilaçları herhangi bir eczaneden alabileceğiniz belirtiyoruz. Ancak bazı eczanelere bizim hastalarımıza ilaç fiyatlarında önemli bir indirim yapabilmektedir, size bu eczanelerin isimlerini de belirtiyoruz. Bu şekilde piyasanın % 40 daha aşağısına ilaç temin edebiliyorsunuz. Yanlış bir anlaşılma olmasın diye size ”ilacınızı istediğiniz eczaneden alabilirsiniz, ama şu önerdiğimiz eczanelerde bizim reçetemizi verirseniz size indirim yaparlar, deneyin bakın " diyoruz. Bazı hastalarımız tanıdık eczane veya ilaç depoları olduğunu söylüyorlar ve daha uygun fiyata ilaç temin edebiliyorlar.
Hastalarımız ilaç dahil fiyat istiyorlar ve bazı merkezlerin bunu yaptığını söylüyorlar. Bu sakıncalı bir uygulamadır; kanunen merkezler ilaç satamaz ve/veya veremezler, Sağlık Bakanlığı bunu yapan merkezler hakkında ciddi müeyyideler uygulamaktadır. Öte yandan bir merkez ilaç verdiğinde, yani sattığında işin içine maddi kaygılar girmekte ve daha ucuz olan, etkinliği az olan ilaçlar kullanılabilmektedir. Tüp bebek yaptıracak olan çiftlere ilaç dahil fiyat ve kampanyalardan kaçınmalarını şiddetle öneririm. Bu işin burada yazamayacağım bir çok dezavantajı vardır. Reçetenizi alınız ve piyasadan fiyat araştırınız, en doğrusu, maddi ve tıbbi olarak avantajlısı budur.
Tüp bebek fiyatını etkileyen diğer bir konu erkekte spermin nasıl alınacağıdır. Normal menisinde sperm buluna erkeklerde herhangi bir ilave ücret olmamaktadır. Ancak menisinde hiç sperm olmayan(azospermi) veya ejakulasyon(boşalma) yolu ile sperm veremeyen erkeklerde mecburen testisten ya bir iğne ile veya mikroTESE denilen ufak bir cerrahi işlem ile sperm alındığında bunun bir maliyeti olmaktadır. Bu işlem için anestezi ve işlemi yapan üroloji hekimi, spermi çıkarılan örneklerde arayan –bulan ve dondurup saklayan laboratuvar, embryolog olan harcamalar için yaklaşık 6000 TL civarında bir ücret çıkmaktadır.
Gelelim en sık yaptığımız ücretlendirme kısmına, yani hastalarımızın % 80 i klasik tüp bebek işlemi ve ödemesi yaparlar. Klasik tüp bebek işleminin ücretlendirmesinin 5 aşaması vardır:
1-KOH tedavisi ve takibi( yumurtaların uyarılması tedavisi),
2-Yumurta toplanması,
3-Embryoloji laboratuvarında ICSI ve embryo kültürü (yumurtaların döllendirilerek embryo geliştirilmesi)
4.Embryo transferi (embryoların rahim boşluğuna bırakılması)
5.Embryo dondurma
Neden bunları ayrı ayrı verdik, zira bazen hastalar bu aşamaların hepsini geçememektedir. Dolayısı ile ödenecek ücret değişmekte, size yapılan işlemin ücreti alınmakta yapılmayan alınmamaktadır.
Maalesef olaya ticari bakan bazı tüp bebek merkezlerinde ilave ücretler çıkarılabilmektedir(mesela anestezi ücreti)
Hastalarımızın çoğunda olduğu gibi tüm bu aşamaları geçip embryo transferi yapıldığını düşünürsek cepten çıkacak toplam para 1200 TL ye ulaşmaktadır. Buna her şey dahil diyebiliriz. Burada tek eklenebilecek fiyat eğer embryo dondurma olursa 2500 TL dir, embryo dondurma işlemi yapılamadığında bu ücret ödenmez.
Yukarıda belirttiğimiz ilk 4 aşama 12000TL ye bölünür, hangi aşamada kalırsa o ücret ödenir. Örneğin 1. Aşama KOH yapıldı, yumurta gelişmedi, o zaman yalnızca 3000 TL alınır veya ilk iki aşama oldu 3. aşamaya geçilemedi bu durumda 6000 TL ödenir.
Böyle bir yaklaşımın daha hakkaniyetli ve doğru olduğunu düşünüyoruz. Yoksa 8000 TL alınarak, tüm işlemler olsa da olmasa da aynı ücret alınması bize doğru gelmemektedir.
Burada belirttiğimiz ücretlerde herhangi ekstra bir ödem kesinlikle alınmamaktadır. Muayeneler, ultrason takipleri, folikilometri, yumurta alma sırasındaki anestezi ücreti dahildir. Rutin dışında bazı hastalarımız ( muayene olamayan, vaginismuslu) embryo transferinin de anestezi altında olmasını istemektedirler. Bu durumda bir anestezi ücreti alınmaktadır.
Donmuş embryo transferi ücreti
Daha önceden donmuş embryosu olan hastalarımız için geçerli bir uygulamadır. Embryolar hangi merkezde dondurulmuş olur ise olsun o merkezden embryoları alarak işlemi yapabilmekteyiz. Yasal olarak eşlerin beraber olarak kendilerine verdiğimiz taşıyıcı ile(termos gibi bir kap) merkeze giderek embryolarını almaları gerekir, eşlerden başka kimse embryoları alamaz. Bu işlem 10 dakikalık bir işlemdir, her merkez hemen embryoları vermektedir. Bu şekilde alınan embryolar merkezimize getirilerek işleme başlanır.
Yukarıda belirttiğim gibi donmuş embryo transferi için ilaçlar 500 600 TL civarındadır. İşlemin için alınan total ücret 5500 TL civarındadır.
Tüp bebek uygulaması sırasında oluşan tıbbi sebeplerden( hormon yüksekliği, aşırı uyarılma, rahim zarının ince kalması) dolayı transfer yapmayıp embryoyu dondurduğumuzda bunların daha sonra yapılacak olan donmuş embryo transferlerinde ücret almamaktayız.
Açık, berrak, hasta dostu ve net fiyat politikamızın sizleri mutlu edeceğini düşünüyoruz. Bir evlat sahibi olmanın bedeli olmadığını, çocuk sahibi olmanın her şeyi unutturacağını bilsek de hakkaniyetli ve dürüst fiyat politikasının gerekli olduğuna inanıyoruz.
Kimse kimseyi kandıramaz. İnsan en kolay kendini kandırır.
<< Anasayfa'ya Dön
Etiketler : tüp bebek fiyatları , istanbul tüp bebek kliniği , istanbul tüp bebek merkezi , kadıköy tüp bebek , kadıköy tüp bebek kliniği
Diğer Yazılar
- Tüp Bebek ve Aşamaları
- Mini Tüp Bebek
- Erken Menapozda Yeni Umut İnvitro Aktivasyon
- Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Gelişmeler
- Donmuş Embriyo Transferi
- Embriyoskop-Embriyo video incelemesi
- Kisiye Özel Embriyo Transferi
- Tüp Bebek Sonrası Ne kadar Dinlenmeli ?
- Embriyoyu Dondurup Saklamak
- Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlığında Ne Yapmalı ?
- Embriyo Transferi
- Kaç Embriyo Transfer Edilebilir?
- Doğal Tüp Bebek Uygulaması
- PGD- Embriyoda Genetik İnceleme
- Tüp Bebekte Akupunktur ve Bioenerji
- Tüp Bebekle İlgili Sık Sorulan Sorular
- Vücut İçinde Tüp Bebek
- Ne Zaman Tüp Bebek Uygulanmali
- Tüp Bebek Neden Başarısız Oldu?
- Tüp Bebek Başarı Oranları
- Tüp Bebek ve Meme Kanseri
- Tüp Bebek Kaç Kere Denenebilir ?
- Varikosel
- Embriyo Dondurma ve Saklama
- Tüp Bebek Aşısı
- IVM - İlaçsız Tüp Bebek
- Sperm Mıknatısı
- IMSI- Büyültme ile Sperm Seçme
- Tüp Bebekte SGK Ödemesi
- KAÇ YAŞINA KADAR DOĞURABİLİRİM?
- Tekrarlayan gebelik kayıplarında PGS
- Endometrial mikrobiom
- ROSI
- Tüp Bebek Tedavisinde Özel Uygulamalar
- Tüp Bebek Yönetmeliği
- Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?
- Hangi Tüp Bebek Merkezini Seçmeliyim?
- Tüp Bebek Fiyatları Nedir?