TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE HANGİSİNİ SEÇMELİ:
TÜP BEBEK MERKEZİ Mİ, ÖZEL HEKİM Mİ?
Hastane ortamında sınırlı, kısa bir zaman süresinde hastanın tüm klinik durumuna hakim olarak hastaya özel bir tedavi düzenlemek ne yazık ki pek mümkün olmamaktadır. Hastanelerdeki poliklinik muayenelerinin fabrikasyon tipi olması ve standart hasta hekim-hasta ilişkisi gibi olumsuz yönleri her hastanın kendine özel ve klinik duruma tam olarak vakıf olunan özel muayenehane hekimliğini öne çıkarmaktadır. Tedavide hasta hekimine kendisini tam olarak anlatabilmeli, tedavisi hakkında tüm bilgi ve süreçleri hekimi ile rahatça ve istediği kadar konuşarak anlamalıdır. Bu yaklaşım hastanın tedaviye uyumunu(kompliyansını) artıracaktır. Hasta hangi uygulamanın ne amaçla yapıldığını bilecektir, “doktora gidip geliyoruz yerine” , “tedavimin şu aşaması için geldim, bu sonuca göre şunu yapacağız” diyebilmeli bir anlamda kendi tedavisinin aktif denetleyicisi olarak kendine sahip çıkabilmelidir.
Tüp bebek merkezlerinde hastalar standart bir tedaviye tabi tutulur, hastayı gören değerlendiren başka bir hekim, ultrasonunu yapan başka, yumurta toplayan başka ve embryo transferini yapan başka bir hekim olabilmektedir. Böylece hastanın kendine has özellikleri gözden kaçabilmekte ve hastalar standart, adeta fabrikasyon bir tedaviye maruz kalabilmektedirler. Halbuki özel muayenehane hekimleri hastalarının tüm işlemleri bizzat kendileri yapmaktadırlar, hastaları onların için özeldir ve hastalarımız içinde hekimleri özeldir. Örneğin bir hasta jinekolojik muayeneden aşırı rahatsızlık duyabilir, bunu bilen hekimi her muayenede ona göre davranır. Ancak sürekli hekim değiştiğinde kendini ilk defa muayene eden hekim bu durumu bilmediğinden her muayeneden aşırı şekilde rahatsız olur. Veya muayenede bir kadında yumurtalık olağan yeri dışında daha yüksekte olabilir, bunu bilen sürekli takip eden hekimi yumurta toplarken yerini bildiği yumurtadan daha çok yumurta toplar.
Sanıldığının aksine maddi açıdan da özel hekimlerle tüp bebek işlemin hastalar için daha karlı olmaktadır. Tüp bebekle uğraşan özel muayenehane hekimleri, işlemin her aşamasında hastaları adına daha hesaplı anlaşmalar yapmaktadırlar ve bunu hastalarına yansıtırlar. Zira tek bir hasta yerine özel hekim bir çok hastası adına anlaşma yaptığından daha indirimli fiyatlar verebilmektedirler. Bu indirim her aşamada hastalarımıza yansır, örneğin ilaçları anlaşmalı eczanelerden % 40 oranında piyasanın daha ucuzuna alabilirler( eczanelerde sürümü yüksek olduğu için yüksek oranda indirim yapabilmektedirler ama tek bir reçete için bu indirimi pratikte uygulayamazlar), laboratuvar ve diğer işlemlere de bu yansır.
Tüp bebek yaptıracak bir çift için bu sorunun en sağlıklı cevabı tüp bebek merkezi ve özel hekimde tüp bebek yaptırmış olan çiftlerden alacağı referanslardır.
Tüp bebek tedavilerinde tek bir tüp bebek kliniğine bağımlı çalışmamaktayız. Başarılı tüp bebek merkezlerinde de zaman zaman elde olmayan sebeplerden dolayı tüp bebek başarı oranları düşebilmektedir. Örneğin çok başarılı bir embryoloğun sizin işleminiz esnasında yokluğu (işten ayrılma, hastalık, ailesel durum vb), tüp bebek merkezinde ki önemli bir cihazın bir dönem arıza yapması veya o ay gelen mediumların bozuk çıkması gibi birçok sebepten geçici tüp bebek başarısı düşebilmektedir. Değişik tüp bebek merkezleri ile çalışmamızdaki ana neden hastamız adına o dönem en iyi sonuçları olan merkezde hastamızın tedavisini yapabilmektir.
Tek merkeze bağlı olunduğunda iyisi ile kötüsü ile o anki durum kabullenilecektir. Birçok merkezle çalışan muayenehanemizde tüm tedaviyi yaptıktan sonra yumurta alma aşamasında takibimizde olan tüp bebek merkezlerinden o dönem en başarılı klinikte uygulamayı yapmaktayız. Tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlanması bizim başarımız olacaktır, başarı için her türlü ayrıntıyı ve detayı özenle değerlendiririz.Bu amaçla çalıştığımız ortak tüp bebek merkezlerinin tüp bebek başarısını sürekli izliyoruz, elde olmayan sebeplerden dolayı başarının düştüğü bir merkezde o dönem işlem yapmayarak başarısı yüksek olan merkezi tercih ediyor, işlemlerimizi o merkezde yapıyoruz. Bu bir çeşit otokontrol gibi düşünülebilir. Hastalarımız adına tüp bebek merkezlerinin başarısını biz takip ediyoruz ve sektörün içinde olduğumuz için bunu çok rahat ve doğrulukla ölçebiliyoruz.
Tedaviye karar verdiğimiz merkezde hastalarımız adına tüm embryoloji sürecinin adeta kalite kontrolunu yapmaktayız. Tüp bebek tedavisi kişiye özel bir tedavidir, laboratuvar ve klinik işlemler esnasında kullanılan malzemelerin embriyoya zarar vermeyen(embriyo toksik olmaması), kaliteli ve her hastaya özel bir kere kullanılması(disposable olması) şarttır. Maalesef ekonomik kaygılarla bazı merkezlerce bu şartlar ihlal edilebilmektedir(ucuz Çin malı kateterler, uygunsuz sarf malzemesi, kullanılmış malzemenin temizlenerek yeniden kullanılması vb). Uygulama yapmayı seçtiğimiz tüp bebek merkezlerinde tüm bu süreçleri, hastalarımız adına bizzat kontrol etmekteyiz.
Her merkez aynı süreçleri yapmaktadır, unutulmaması gereken nokta farkın ayrıntılarda gizli olduğudur.
<< Anasayfa'ya Dön
Etiketler : istanbul tüp bebek merkezi , kadıköy tüp bebek , kadıköy tüp bebek merkezi , kadıköy tüp bebek tedavisi , istanbul tüp bebek tedavisi
Diğer Yazılar
- Tüp Bebek ve Aşamaları
- Mini Tüp Bebek
- Erken Menapozda Yeni Umut İnvitro Aktivasyon
- Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Gelişmeler
- Donmuş Embriyo Transferi
- Embriyoskop-Embriyo video incelemesi
- Kisiye Özel Embriyo Transferi
- Tüp Bebek Sonrası Ne kadar Dinlenmeli ?
- Embriyoyu Dondurup Saklamak
- Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlığında Ne Yapmalı ?
- Embriyo Transferi
- Kaç Embriyo Transfer Edilebilir?
- Doğal Tüp Bebek Uygulaması
- PGD- Embriyoda Genetik İnceleme
- Tüp Bebekte Akupunktur ve Bioenerji
- Tüp Bebekle İlgili Sık Sorulan Sorular
- Vücut İçinde Tüp Bebek
- Ne Zaman Tüp Bebek Uygulanmali
- Tüp Bebek Neden Başarısız Oldu?
- Tüp Bebek Başarı Oranları
- Tüp Bebek ve Meme Kanseri
- Tüp Bebek Kaç Kere Denenebilir ?
- Varikosel
- Embriyo Dondurma ve Saklama
- Tüp Bebek Aşısı
- IVM - İlaçsız Tüp Bebek
- Sperm Mıknatısı
- IMSI- Büyültme ile Sperm Seçme
- Tüp Bebekte SGK Ödemesi
- KAÇ YAŞINA KADAR DOĞURABİLİRİM?
- Tekrarlayan gebelik kayıplarında PGS
- Endometrial mikrobiom
- ROSI
- Tüp Bebek Tedavisinde Özel Uygulamalar
- Tüp Bebek Yönetmeliği
- Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?
- Hangi Tüp Bebek Merkezini Seçmeliyim?
- Tüp Bebek Fiyatları Nedir?